08 september 2022

ZuivelNL

Update 8/9 bundeling krachten reactie op kabinetsplannen

In reactie op de beleidsplannen van het kabinet ten aanzien van stikstof, klimaat, water en mest heeft het bestuur van ZuivelNL in juni 2022 de krachten gebundeld. U leest hier welke gezamenlijke initiatieven we hebben uitgevoerd.

De leden van ZuivelNL, Dutch Dairymen Board, LTO Nederland, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Nederlandse Zuivel Organisatie en kandidaat-lid Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, wijzen de voorstellen in het Nationaal Programma Landelijk Gebied van de minister van Natuur en Stikstof af. De voorstellen zijn onnodig, ongewenst, zonder enig perspectief voor (jonge) boeren en desastreus voor zowel het platteland als de natuur.

Gezamenlijke initiatieven met melkveehouders en zuivelondernemingen

ZuivelNL, de vereniging van melkveehouders en zuivelverwerkers, zet zich in voor de Nederlandse zuivelketen met respect voor mens, dier, milieu en maatschappij. Als brancheorganisatie faciliteert ZuivelNL het overleg tussen belangenorganisaties van melkveehouders en de zuivelondernemingen waarbij met gezamenlijke initiatieven toegevoegde waarde wordt gecreëerd.

  • Juli 2022: Open brief gericht aan minister-president Mark Rutte in landelijke dagbladen met oproep aan de minister-president om eindelijk ook met de melkveehouders te praten over de doelen, het tijdspad en de invulling van het voorgenomen beleid voor stikstof, klimaat, water en mest. Ook als aangetekende brief verzonden naar minister-president Mark Rutte.

Meer nieuwsberichten

Onderzoek & Innovatie

06 oktober 2022

Update 6/10 volgende fase onderzoeksideeën melkveehouderij

Op basis van de wensen en suggesties ontving ZuivelNL 60 projectideeën van (kennis)instellingen en adviesorganisaties...

Lees het volledige bericht

05 oktober 2022

Internationale Melkprijsvergelijking weer gestart

De internationale melkprijsvergelijking gaat deze maand opnieuw van start onder de naam EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking...

Lees het volledige bericht

04 oktober 2022

Nieuwsbrief ZuivelNL september 2022

De nieuwsbrief bevat informatie over de zuivelsector en ZuivelNL....

Lees het volledige bericht