07 maart 2022

Onderzoek & Innovatie

ZuivelNL roept melkveehouders op voor 1 april ideeën voor onderzoek in te dienen

Via ZuivelNL investeren Nederlandse melkveehouders jaarlijks zo’n € 2 miljoen in onderzoek en innovatie. Om te komen tot meer vraaggestuurd onderzoek roept ZuivelNL alle melkveehouders op hun ideeën voor onderzoek aan te dragen.

Met de gezamenlijke financiering van onderzoek wordt kennis ontwikkeld die melkveehouders kunnen toepassen in hun bedrijfsvoering. Jaarlijks worden - meestal in overleg met vertegenwoordigers van de sector - door kennisinstellingen projectvoorstellen ingediend.

Meer vraaggestuurd onderzoek

Om te komen tot meer vraaggestuurd onderzoek en een nog grotere, directe betrokkenheid van melkveehouders, vraagt ZuivelNL hen om ideeën voor onderzoek in te dienen. Ook kunnen melkveehouders aangeven of ze betrokken willen worden bij de verdere beoordeling van de projectvoorstellen.

Directeur ZuivelNL Hubert Andela: “Het gaat ons erom de behoefte aan kennis bij melkveehouders zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Zo kan elke melkveehouder in Nederland vooraf betrokken worden bij de besluitvorming over het onderzoek waaraan ZuivelNL het boerengeld besteedt.”

Melkveehouders kunnen gedurende de maand maart digitaal een vragenlijst invullen. Daarbij kunnen ze ook aangeven of ze mee willen doen aan een digitaal panel dat later de ingediende projectvoorstellen zal beoordelen.

Klik hier voor meer informatie

Quote

Het gaat ons erom de behoefte aan kennis bij melkveehouders zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Zo kan elke melkveehouder in Nederland vooraf betrokken worden bij de besluitvorming over het onderzoek waaraan ZuivelNL het boerengeld besteedt.

Hubert Andela
Directeur ZuivelNL

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

05 juli 2024

ZuivelNL vacature: Administratief ondersteuner Team Export 16-24 uur

Wil jij verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteunen? Loop jij warm voor het perfect stroomlijnen...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

04 juli 2024

ZuivelNL presenteert Jaarverslag 2023

Tijdens de Algemene Vergadering op 4 juli 2024 presenteerde ZuivelNL haar Jaarverslag 2023. Voorzitter Arjan...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

08 juli 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL juni 2024

U leest in deze nieuwsbrief over het Jaarverslag 2023, video ruwvoer, NLvoedt 2024, RondjeKavelpad 2024...

Lees het volledige bericht