04 januari 2021

Marktinformatie

Wereldzuivelhandel Actueel

Wereldzuivelhandel Actueel jan-sept 2020

De wereldzuivelhandel liet in het derde kwartaal een wisselend beeld zien. In het tweede kwartaal was nog bij alle productgroepen groei te zien. Enerzijds steeg de mondiale handel van kaas (+3%) en niet-mager melkpoeder (+15%) sterk. Anderzijds daalde het volume van boter en -olie (-1%) en bleef mager melkpoeder nagenoeg gelijk.

EU

De EU export (inclusief het VK) liet in het derde kwartaal van 2020, analoog aan de eerste twee kwartalen, een sterke toename zien bij kaas en niet-mager melkpoeder. De EU export van boter en -olie daalde in het derde kwartaal, voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2019. Mager melkpoeder nam, voor het vierde kwartaal op rij, beduidend af.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland liet, analoog aan het tweede kwartaal, een gemengd beeld zien in het derde kwartaal. De export van kaas en boter en -olie nam voor het derde kwartaal op rij af. Ook de uitvoer van mager melkpoeder daalde sterk, waarmee geen vervolg werd gegeven aan de opleving in het tweede kwartaal. Anderzijds steeg de uitvoer van niet-mager melkpoeder verder, waarmee enig herstel plaatsvond van de sterke daling in het eerste kwartaal.

VS

De VS lieten bij kaas, boter en -olie en mager melkpoeder een toename zien. Met name de uitvoer van kaas en mager melkpoeder nam fors toe. Bij laatstgenoemd product is al sinds het laatste kwartaal van 2019 sprake van een significante stijging.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

25 maart 2024

ZuivelNL vacature: Adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

Milieu & Klimaat

20 maart 2024

Beslissende periode voor Nederlandse melkveehouders en zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat voor een beslissende periode. In de komende weken moet duidelijk worden...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

02 april 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL maart 2024

U leest in deze nieuwsbrief over de vacature team export, fotowedstrijd, webinar terugkijken, gratis handleiding...

Lees het volledige bericht