04 januari 2021

Marktinformatie

Wereldzuivelhandel Actueel

Wereldzuivelhandel Actueel jan-sept 2020

De wereldzuivelhandel liet in het derde kwartaal een wisselend beeld zien. In het tweede kwartaal was nog bij alle productgroepen groei te zien. Enerzijds steeg de mondiale handel van kaas (+3%) en niet-mager melkpoeder (+15%) sterk. Anderzijds daalde het volume van boter en -olie (-1%) en bleef mager melkpoeder nagenoeg gelijk.

EU

De EU export (inclusief het VK) liet in het derde kwartaal van 2020, analoog aan de eerste twee kwartalen, een sterke toename zien bij kaas en niet-mager melkpoeder. De EU export van boter en -olie daalde in het derde kwartaal, voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2019. Mager melkpoeder nam, voor het vierde kwartaal op rij, beduidend af.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland liet, analoog aan het tweede kwartaal, een gemengd beeld zien in het derde kwartaal. De export van kaas en boter en -olie nam voor het derde kwartaal op rij af. Ook de uitvoer van mager melkpoeder daalde sterk, waarmee geen vervolg werd gegeven aan de opleving in het tweede kwartaal. Anderzijds steeg de uitvoer van niet-mager melkpoeder verder, waarmee enig herstel plaatsvond van de sterke daling in het eerste kwartaal.

VS

De VS lieten bij kaas, boter en -olie en mager melkpoeder een toename zien. Met name de uitvoer van kaas en mager melkpoeder nam fors toe. Bij laatstgenoemd product is al sinds het laatste kwartaal van 2019 sprake van een significante stijging.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

04 juli 2024

ZuivelNL presenteert Jaarverslag 2023

Tijdens de Algemene Vergadering op 4 juli 2024 presenteerde ZuivelNL haar Jaarverslag 2023. Voorzitter Arjan...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

08 juli 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL juni 2024

U leest in deze nieuwsbrief over het Jaarverslag 2023, video ruwvoer, NLvoedt 2024, RondjeKavelpad 2024...

Lees het volledige bericht

Sector

04 juli 2024

Goede opkomst bij NLvoedt 2024

Dinsdag 2 juli vond in perscentrum Nieuwspoort voor de tweede keer NLvoedt plaats. Tijdens dit...

Lees het volledige bericht