28 mei 2020

Onderzoek & Innovatie

Oproep voor ideeën voor PPS-projecten

Tot en met 31 mei kunnen bij de Topsector Agri & Food ideeën worden ingediend voor zogenoemde PPS-projecten, die starten in 2021. De projecten gericht op kennisontwikkeling en -verspreiding worden uitgevoerd als publiek-private samenwerking (PPS) tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Indien de ideeën passen binnen de Kennis en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel en voldoende prioriteit krijgen, kan later een uitgewerkt projectvoorstel ingediend worden, waarbij 50% van de kosten door de overheid gefinancierd wordt. Besluitvorming over de financiering door ZuivelNL vindt aan het einde van het jaar plaats op basis van een beoordeling van de uitgewerkte voorstellen.

Verlenging Koeien & Kansen

De themagroep Onderzoek en Innovatie heeft op 18 mei ingestemd met de indiening van een drietal ideeën, namelijk (afgekort) Verlenging van Koeien en Kansen (het huidige vierjarige project loopt in 2020 af), Klimaat en melkveehouderij en de doorontwikkeling van GrasSignaal. Klimaat en melkveehouderij is een nieuw projectidee, waarin enerzijds de thema’s klimaatadaptatie (hittestress, water en droogte), energieproductie en koolstofvastlegging centraal staan en anderzijds gras en weidegang. GrasSignaal is een adviestool waarbij perceel specifiek de grasgroei voorspeld kan worden. Dit jaar wordt de tool uitgetest op vijf praktijkbedrijven, maar om te komen tot een robuuster instrument wil men deze test in 2021 opschalen.

logo.name

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

04 juli 2024

ZuivelNL presenteert Jaarverslag 2023

Tijdens de Algemene Vergadering op 4 juli 2024 presenteerde ZuivelNL haar Jaarverslag 2023. Voorzitter Arjan...

Lees het volledige bericht

Marktbericht Zuivel

Marktinformatie

17 juli 2024

Marktbericht Zuivel juli 2024

De Nederlandse melkaanvoer is in juni met ruim 2% afgenomen. Het tempo van daling lijkt...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

08 juli 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL juni 2024

U leest in deze nieuwsbrief over het Jaarverslag 2023, video ruwvoer, NLvoedt 2024, RondjeKavelpad 2024...

Lees het volledige bericht