02 juni 2022

Export

Online inspectiebezoeken vanuit China

In de afgelopen twee weken heeft de Nederlandse zuivelindustrie middels drie live online inspectiebezoeken van China kunnen laten zien hoe in Nederland veilige producten van hoge kwaliteit worden gemaakt.

Buitenlandse autoriteiten komen regelmatig op inspectiebezoek bij bedrijven die exporteren naar hun land om te beoordelen of het productieproces voldoet aan bepaalde hygiëne- en andere veiligheidseisen waar zij waarde aan hechten. In verband met de reisbeperkingen, koos China er voor om zo’n bezoek online te laten plaatsvinden. De video-modaliteit was een nieuw aspect voor een dergelijk inspectiebezoek en bracht de nodige uitdagingen met zich mee.

De geïnspecteerde bedrijven hebben echter op korte termijn alles tot in de puntjes geregeld en daarmee een uitstekend resultaat geleverd die ook representatief is voor de zuivelsector als geheel. De finale rapporten wachten we af, maar de Chinese inspecteurs waren aan het eind van de inspectiedag positief.

Team Export van ZuivelNL heeft een coördinerende rol gespeeld tussen de overheid en de sector om alles in goede banen te leiden voorafgaand en tijdens de inspectie. Een mooi voorbeeld van een uitstekende samenwerking tussen de overheid, de brancheorganisatie en de sector.


Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

25 maart 2024

ZuivelNL vacature: Adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

Milieu & Klimaat

20 maart 2024

Beslissende periode voor Nederlandse melkveehouders en zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat voor een beslissende periode. In de komende weken moet duidelijk worden...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

02 april 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL maart 2024

U leest in deze nieuwsbrief over de vacature team export, fotowedstrijd, webinar terugkijken, gratis handleiding...

Lees het volledige bericht