15 oktober 2024

NNC-IDF

IDF-leden benoemen Gilles Froment en Wilco Brouwer de Koning

Tijdens de ledenvergadering van de Internationale Zuivel Federatie (IDF) op 14 oktober 2024, vlak voor de IDF World Dairy Summit in Parijs, is de Canadees Gilles Froment verkozen tot de nieuwe voorzitter. De heer Froment neemt het stokje over van de Italiaan Piercristiano Brazzale, die sinds 2020 op succesvolle wijze het voorzitterschap heeft vervuld en wiens vierjarige termijn nu eindigt. Bovendien treedt LTO-bestuurder Wilco Brouwer de Koning toe tot de SPCC, de programmacommissie van de IDF.

Gilles Froment, econoom van huis uit, heeft een lange staat van dienst binnen IDF. Hij was onder andere 2 jaar vicevoorzitter en 6 jaar voorzitter van het belangrijke Standing Committee on Dairy Policies & Economics (SC DPE). In 2020 trad de heer Froment toe tot de Board van IDF, waar hij sinds enkele jaren als penningmeester verantwoordelijk is voor de financiën van de federatie. Gilles Froment is werkzaam bij Lactalis Canada. Daarvoor werkte hij bij de nationale boerenorganisatie in Canada en bekleedde ook jarenlang senior posities gerelateerd aan de zuivelsector binnen de Canadese overheid.

NNC-IDF is verheugd dat IDF met Gilles Froment een ervaren en gepassioneerd zuivelprofessional en -leider als voorzitter krijgt. Hij wordt gezien als een stabiele verbinder en teamspeler die de komende jaren leiding kan geven aan IDF. IDF ziet met vertrouwen uit naar de samenwerking.

Wilco Brouwer de Koning (LTO) gekozen tot lid IDF SPCC

Tijdens dezelfde IDF-vergadering werd LTO-bestuurder Wilco Brouwer de Koning, op aanbeveling van het Nederlands Nationaal Comité, gekozen als lid van de IDF Science and Programme Coordination Committee (SPCC). Hij zal de portefeuille 'Dairy Sector - Farming' beheren en zo de boerenstem binnen de SPCC vertegenwoordigen. De SPCC is de programmacommissie van de IDF, die verantwoordelijk is voor het totale werkprogramma van de IDF. Dit programma omvat momenteel meer dan 150 projecten over alle relevante gebieden van de zuivelketen. De uitvoering hiervan gebeurt via 15 vaste commissies en 5 taakgroepen.

De heer Brouwer de Koning was de afgelopen jaren al actief binnen de Standing Committee on Farm Management (SCFM) en droeg daar ook bij aan de vormgeving van de IDF Farmers Roundtable. Als lid van de SPCC zit hij in de positie om mede sturing te kunnen geven aan de inhoudelijke richting en accenten binnen de activiteiten van het IDF-werkprogramma, vooral op het gebied van melkveehouderij. Het is van belang dat op dit gebied de Nederlands-Europese invalshoek voldoende aan bod komt en wordt meegewogen in de besluitvorming. Binnen de SPCC neemt Wilco Brouwer de Koning namens Nederland het stokje over van zijn voorganger, Henk Hogeveen (WUR), die de afgelopen 4 jaar verantwoordelijk was voor het domein Animal Health & Welfare binnen de IDF.

Wilco Brouwer de Koning introduceert zichzelf tijdens de IDF General Assembly

Jaarverslag IDF gepresenteerd

Tijdens de ledenvergadering werd ook het nieuwe jaarverslag van de IDF gepresenteerd. Dit verslag biedt een uitgebreid overzicht van de brede scope van haar activiteiten.

Download IDF Jaarverslag

Over IDF

De internationale zuivelfederatie (IDF) is de mondiale kennis- en belangenorganisatie van de zuivelsector wereldwijd. Bij IDF zijn ruim 40 landen aangesloten, die samen goed zijn voor 75% van de wereldmelkproductie. IDF vormt een netwerk van circa 1.200 zuivelexperts uit de hele wereld en biedt daarmee een platform voor het uitwisselen van informatie, ideeën en ervaringen. U leest meer informatie over IDF en haar activiteiten in het nieuwe jaarverslag van IDF of op de IDF-website.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

07 oktober 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL september 2024

U leest in deze nieuwsbrief over Bemestingsadvies koper op grasland, KLW-tip onderzoeken, KoeData/KalfOK afgerond, mestmixen...

Lees het volledige bericht

Marktbericht Zuivel

Marktinformatie

30 september 2024

Marktbericht Zuivel september 2024

De Nederlandse melkaanvoer daalde in augustus met 4%. Sinds juni is een versnelling te zien...

Lees het volledige bericht

Marktinformatie

Wereldzuivelhandel Actueel

30 september 2024

Wereldzuivelhandel Actueel januari-juni 2024

De wereldzuivelhandel liet, met uitzondering van kaas, in het tweede kwartaal een sterke terugval zien...

Lees het volledige bericht