01 maart 2021

Over ZuivelNL

Arjan Schimmel nieuwe voorzitter ZuivelNL

De Algemene Vergadering van ZuivelNL heeft Arjan Schimmel benoemd tot voorzitter van de vereniging per 1 maart 2021. Door het om gezondheidsredenen terugtreden van Jorrit Jorritsma per 9 december 2020, was er een vacature ontstaan voor de positie van voorzitter van ZuivelNL. De benoeming heeft vanwege covid-19 maatregelen in een schriftelijke ronde plaatsgevonden.

Arjan Schimmel (47) is sinds 2010 bestuursvoorzitter bij coöperatie DOC Kaas U.A. en treedt per 17 mei a.s. terug uit deze functie omdat zijn zittingstermijn afloopt. Hij is sinds 2000 bestuurlijk actief bij coöperatie DOC Kaas en vertegenwoordigt sinds de fusie in 2016 de coöperatie in de Raad van Commissarissen van de Duitse zuivelonderneming DMK GmbH. Hij heeft vanuit deze bestuurlijke activiteiten veel kennis en ervaring van de zuivelsector opgedaan. Arjan Schimmel heeft samen met een compagnon een melkveehouderij in Linschoten.

Arjan Schimmel: “ZuivelNL is de brancheorganisatie van en voor melkveehouders en zuivelondernemingen. Samen met de leden LTO, NMV en NZO, en alle aangesloten partners in de keten werkt de organisatie aan een beter verdienmodel voor de boeren met een praktische invulling van wet- en regelgeving. Ik wil mijn kennis, ervaring en netwerk gebruiken om de verschillende partijen binnen ZuivelNL te verbinden, de eenheid binnen de melkveehouderijsector te versterken en verder te bouwen aan een sterke en solide organisatie voor alle melkveehouders en zuivelfabrieken in Nederland.”

Over ZuivelNL
De missie van ZuivelNL is overleg en afspraken tussen boeren belangenorganisaties en de zuivelondernemingen op die gebieden waar ketenschakels tezamen een toegevoegde waarde kunnen creëren. Het gaat hierbij over thema’s als voedselveiligheid, diergezondheid, duurzaamheid, onderzoek & innovatie, export, marktinformatie, educatie jongeren en vertegenwoordiging in de internationale zuivelbond IDF.
ZuivelNL heeft als leden de organisaties LTO, NMV en NZO. ZuivelNL financiert de activiteiten uit een contributie die is gebaseerd op een inhouding per geproduceerde kilo melk van melkveehouders en verwerkte kilo’s melk van zuivelondernemingen.

Meer nieuwsberichten

ZuivelNL

Vacature

25 maart 2024

ZuivelNL vacature: Adviseur Export & Markttoegang

Wil je graag verschillende bedrijven in de zuivelsector ondersteuning bieden? Loop jij warm voor het...

Lees het volledige bericht

Milieu & Klimaat

20 maart 2024

Beslissende periode voor Nederlandse melkveehouders en zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat voor een beslissende periode. In de komende weken moet duidelijk worden...

Lees het volledige bericht

ZuivelNL

02 april 2024

Nieuwsbrief ZuivelNL maart 2024

U leest in deze nieuwsbrief over de vacature team export, fotowedstrijd, webinar terugkijken, gratis handleiding...

Lees het volledige bericht